Свински карета със зеленчуци и соев сос

Това е поредна импровизация на тема „свински каренца с каквото има”, нещо като опростен вариант на тези фюжън каренца. Станаха сочни, ароматни и вкусни.

Продукти:

  • 6 бр. свински карета
  • 2 малки глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 200 г гъби
  • 1 тиквичка
  • тъмен соев сос
  • сос „Уорчестър”
  • 1 ч.л. сос „Хойсин”
  • сол, черен пипер

Приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, тиквичката – на кубчета, а гъбите на четвъртинки. Свинските карета се подправят със сол и пипер.

В голям тиган се загрява малко зехтин и месото се запържва до получаването на лек кафяв загар от двете страни. Добавя се лука. Щом лука омекне леко, в съда се прибавят гъбите.

Подправя се с трите соса. Готви се, докато гъбите отделят течност, а сосовете се разпределят хубаво по месото. Тогава в ястието се слага тиквичката. Готви се до пълна готовност на месото.

Опитайте тази моя хрумка с лек азиатски привкус, и ако ви хареса, не се притеснявайте да оставите мнението си под публикацията!

Вашият коментар