Това е поредна импровизация на тема „свински каренца с каквото има”, нещо като опростен вариант на тези фюжън каренца. Станаха сочни, ароматни и вкусни.
Продукти:
- 6 бр. свински карета
- 2 малки глави лук
- 2 скилидки чесън
- 200 г гъби
- 1 тиквичка
- тъмен соев сос
- сос „Уорчестър”
- 1 ч.л. сос „Хойсин”
- сол, черен пипер
Приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно, тиквичката – на кубчета, а гъбите на четвъртинки. Свинските карета се подправят със сол и пипер.
В голям тиган се загрява малко зехтин и месото се запържва до получаването на лек кафяв загар от двете страни. Добавя се лука. Щом лука омекне леко, в съда се прибавят гъбите.
Подправя се с трите соса. Готви се, докато гъбите отделят течност, а сосовете се разпределят хубаво по месото. Тогава в ястието се слага тиквичката. Готви се до пълна готовност на месото.
Опитайте тази моя хрумка с лек азиатски привкус, и ако ви хареса, не се притеснявайте да оставите мнението си под публикацията!