Постни спагети с авокадо сос

Приготвена в горещините на миналото лято, подходяща и за настоящото време на пости, тази рецепта за постни спагети със сос от авокадо е много бърза и свежа! Може да се консумира както от постещи, така и от вегетарианци и вегани, или спазващи 90-дневната диета. Най-дълго време отнема сваряването на спагетите. Както би казал Джейми Оливър, съдържа 4 от петте зеленчука за деня. Най-добре е да се хапват веднага след приготвянето, защото тиквичките отделят течност, докато престояват. Това не ми попречи да си ги занеса на работа за обяд на другия ден. Много добре ми дойдоха в лятната горещина!

Рецептата е от приложението на „Кауфланд”, и е представена с леки корекции, спрямо наличностите, и нашия вкус.

Продукти:

  • 250 г спагети
  • 1 домат
  • 1 тиквичка

За авокадо сосът:

  • 2 плода авокадо
  • 1 краставица
  • сокът от 1 лимон
  • 2 стръка босилек
  • 1 скилидка чесън
  • сол и пипер на вкус

Приготвяне:

В тенджера се загрява до завиране достатъчно количество подсолена вода, и в нея се сваряват спагетите, според указанията на опаковката.

Тиквичката се настъргва на тънки ивички, така че те да приличат на спагетите. Доматът се нарязва на кубчета. Ако се ползват чери домати, се разполовяват.

Докато спагетите се варят, се приготвя сосът само с помощта на чопър. Авокадото се почиства и се слага в чопъра. Добавят се листенцата босилек, краставицата, чесъна, лимоновия сок. Подправя се със сол и черен пипер, и се пасира до еднородност.

Когато спагетите са сварени, се отцеждат от водата, и направо в тенджерата се заливат с авокадения сос. Разбъркват се добре, за да се покрият със соса. След това се добавят тиквичковите ивички, и отново се разбърква.

Спагетите се разпределят в чинии, и се поръсват с кубчетата домат. Украсява се с листенца босилек.

Насладете се на тази лятна свежест при първа възможност! Споделете мнението си.

Вашият коментар