Хапки маринована сьомга с моцарела

Сьомгата е риба, която дори аз хапвам с удоволствие, затова има ли промоция, се запасяваме с цяло филе, което разпределяме на порции и замразяваме, за да можем да изпробваме различни рецепти.

Маринованата сьомга с моцарела направихме за празник по рецепта на Лидл. Стана ястие с интересен, различен вкус. Хареса ни!

Продукти:

  • 400 г филе от сьомга
  • прясна, или сушена мащерка
  • 50 мл бренди
  • 10-20 мл зехтин
  • бучка масло
  • 2 печени червени чушки
  • 2 плода авокадо
  • една топка (125 г) моцарела
  • няколко листенца пресен босилек
  • 1 с.л. черен сусам

Приготвяне:

Филето от сьогма се почиства от кожата, и се нарязва на кубчета, които се слагат в купа и се овкусяват със сол, черен пипер и мащерка.

Заливат се с брендито и зехтина, овалват се хубаво, и се прибират в хладилник да се мариноват за около два часа.

Щом времето за мариноване почти изтече, се подготвят останалите продукти. Чушките се нарязват на ивички, авокадото се почиства и нарязва на кубчета, а моцарелата се нарязва на филийки, и след това на кубчета с размера на тези от сьомга.

Маринованите хапки се подреждат в тавичка, и върху всяка се слага и хапка моцарела. Запичат се за 7-8 минути в силно загрята фурна.

Докато хапките са във фурната, в тиган се загрява маслото, и чушките се запържват за кратко. Подправят се със сол и пипер, след което се добавя авокадото. Накрая се слагат и листенцата босилек, и всичко се задушава за няколко минути. Тигана се сваля от котлона, и зеленчуците се разпределят в чинии.

Отгоре се подреждат хапките сьомга, поръсват се с черен сусам, и се поднасят с чаша студено бяло вино.

Изглежда цветно и свежо, и е точно такова!

Вашият коментар